Afsked med Eva 20. september

Menighedsrådet ved Christianskirken

Eva Borbye Pedersen går på pension.

Menighedsrådet vil gerne fejre Eva og indbyder derfor alle i sognet til gudstjeneste kl. 10.00 og efterfølgende reception kl. 11.15 i sognegården.

Eva Borbye Pedersen skriver i det kommende kirkeblad:

TAK, FARVEL OG GUD VELSIGNE JER.

TAK er det vigtigste ord, når jeg tænker på mine år som sognepræst i Christianskirken.

Taknemlighed over de meningsfulde oplevelser, udfordringer, opgaver og relationer.

Tak til kolleger og ansatte. Uden et tillidsfuldt og inspirerende samarbejde kan præstearbejdet være ensomt og svært. Sådan har mit præsteliv ikke været! Jeg har oplevet samarbejdet i dets mange facetter, hvor opløftende og spændende opgaver er blevet løst i et begejstret og engageret fællesskab. Glæde og latter hver dag. Kærlige krammere som udtryk for venskab og godhed. Der har været udfordringer og vanskeligheder, som vi er kommet igennem. Det har knyttet båndene mellem os stærkere.

Tak til menigheden, de mange forskellige brugere af Christianskirken. At være præst er at have utallige kontakter, nogle kortvarige og intense, andre dybere og langvarige. Relationer hvor jeg har givet og modtaget, hvor jeg er blevet brugt og har fået så meget til gengæld. Samtaler der har beriget os, der var med. Vi har lært og opdaget nyt om tro og Ånd, holdninger og værdier.

At stå ved alteret og mærke menighedens tilstedeværelse, lytten, at vide at der bliver bedt for gudstjenesten, og at der er åbne hjerter og modtagelige sind, det gør hver søndag til en højtid.

At kunne holde retræter, meditative gudstjenester, opleve det helt særlige, dybe fællesskab i stilheden og åndelige samtaler er nogle af de mest betydningsfulde gaver i mit præsteliv.

Tak til menighedsrådene gennem de år jeg har været med. Den opbakning og velvilje, jeg har oplevet, og indstillingen: det finder vi en løsning på, har været af enorm betydning for arbejdsglæden.

FARVEL er det ord, som nødvendigvis også skal siges. Ikke et nemt ord, det er fuldt af vemod og tårer – heldigvis, for jeg ville være mere ked af det, hvis jeg kunne sige farvel uden tårer. Farvel betyder afslutning og forandring. Noget er forbi, noget nyt bliver til.

Det siges: ”Ved at blive pensioneret, får man foræret en gave, nemlig 1672 timer om året, som man kan bruge til det, man allermest har lyst til“. Også i mit præsteliv har de årlige 1672 arbejdstimer - ja mange flere – været en gave, fordi jeg har kunnet bruge dem til det, jeg havde allermest lyst til! At følge kaldet som præst, medmenneske, hustru, mor og farmor. Sådan håber jeg, det fortsat bliver.

GUD VELSIGNE JER – det er mit ønske for jeres og mit fremtidige liv. At være velsignet betyder, at hvile i tillid til at Gud vil os det allerbedste.

<< August 2020 >>