Vigtig orientering i forbindelse med corona
Alle gudstjenester og arrangementer i Christianskirken er aflyst til og med 13. april.
Selvom al aktivitet er lukket ned, så er du altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster, hvis du har brug for en samtale i en svær tid. Præsterne står til rådighed for sjælesorg, en trøstende samtale eller anden støtte.

Telefonen til kirkekontoret 4587 1398 er åben tirsdag - torsdag kl. 10.00-12.00 og tirsdag kl. 15.00-17.00. Kontoret kan også kontaktes på: kirkekontoret@christianskirken-lyngby.dk
Hold jer opdateret på vores hjemmeside og Facebook. Vi sende løbende små hilsener på Facebook indtil vi ses igen.

Glasmosaik

Mosaikrude_P2261479_200"En nonfigurativ udsmykning vil kunne føje sig naturligt ind i den arkitektoniske helhed og være medskabende i kirkerummets stemning. Nonfigurativ kunst kan, forekommer det mig, være som en bøn, en tale til Gud og mennesket, Guds evige lys, der bryder ind i jordelivet, billede af det uudsigelige, hvor mennesket ikke behøver at forstå, men blot tager imod den gave, som også er gaven til elendigheden". Disse tanker af billedkunstneren Mogens Jørgensen (1914-2007) ligger bag udførelsen af mosaikruden (fra 1960) på kirkens østvendte langvæg.

Når Mogens Jørgensens glasmosaik i det cirkelrunde vindue mod øst gennemstrømmes af solens stråler, møder farverne hinanden i en helt enestående symfoni. Glasmosaikkens lys ’vandrer’ sammen med solen henover korset og bagvæggen for til sidst at spejle sig i døbefontens vand. Det sker ofte en sommersøndag ved halv-elleve-tiden om formiddagen, når menigheden samles omkring kirkens sølvdåbsfad, for at indlemme et nyt lille menneske i kirkens store og farverige fællesskab.

<< Marts 2020 >>