Glasmosaik

Mosaikrude_P2261479_200"En nonfigurativ udsmykning vil kunne føje sig naturligt ind i den arkitektoniske helhed og være medskabende i kirkerummets stemning. Nonfigurativ kunst kan, forekommer det mig, være som en bøn, en tale til Gud og mennesket, Guds evige lys, der bryder ind i jordelivet, billede af det uudsigelige, hvor mennesket ikke behøver at forstå, men blot tager imod den gave, som også er gaven til elendigheden". Disse tanker af billedkunstneren Mogens Jørgensen (1914-2007) ligger bag udførelsen af mosaikruden (fra 1960) på kirkens østvendte langvæg.

Når Mogens Jørgensens glasmosaik i det cirkelrunde vindue mod øst gennemstrømmes af solens stråler, møder farverne hinanden i en helt enestående symfoni. Glasmosaikkens lys ’vandrer’ sammen med solen henover korset og bagvæggen for til sidst at spejle sig i døbefontens vand. Det sker ofte en sommersøndag ved halv-elleve-tiden om formiddagen, når menigheden samles omkring kirkens sølvdåbsfad, for at indlemme et nyt lille menneske i kirkens store og farverige fællesskab.

<< December 2018 >>