Kalenderdetaljer

Onsdag 26/12 2018 10:00
Anden Juledag
Eva Agnethe Borbye Pedersen

Den mærkeligste af julens helligdage! Her mødes vi af tekster, der handler om forfølgelse, ufred og had, så utrolig en kontrast til det, som vi opfatter som julens fokus af glæde og fred. 2. juledag hedder også Sct. Stefans dag efter den første kristne martyr, Stefanus, hvis død omtales i Apostlenes gerninger kap. 7. Han var en dygtig forkynder og gjorde undere og tegn for folket i årene efter Jesu død og opstandelse. Men ikke alle var glade for forkyndelsen af Kristus, og derfor blev Stefanus anklaget for gudsbespottelse. Dommen lød på stening, og dermed blev Stefanus den første kristne, der døde, fordi han holdt fast ved sin tro. Vi bruger den røde messehagel, som forbindes med martyriet, blodets røde farve.

<< December 2018 >>