Kalenderdetaljer

Tirsdag 26/12 2017 10:00
Anden Juledag
Eva Agnethe Borbye Pedersen

Den mærkeligste af julens helligdage! Her mødes vi af tekster, der handler om forfølgelse, ufred og had, så utrolig en kontrast til det, som vi opfatter som julens fokus af glæde og fred. Dagen hedder også Sct. Stefans dag efter den første kristne martyr, Stefanus. Han var en dygtig forkynder og gjorde undere og tegn for folket i årene efter Jesu død og opstandelse. Men ikke alle var glade for forkyndelsen af Kristus, og derfor blev Stefanus anklaget for gudsbespottelse. Dommen lød på stening, og dermed blev Stefanus den første kristne, der døde, fordi han holdt fast ved sin tro. I de første mange århundreder af kristendommens historie risikerede man sit liv, hvis man bekendte sig som kristen. Det gør man desværre stadigvæk mange steder i verden den dag i dag. At den kristne kirke mindes Stefanus, er en måde at vise på, at det kristne budskab fordrer en afgørelse, som kan skabe splid, ufred og forfølgelse.

<< December 2017 >>