Vielse og Kirkelig velsignelse

bryllupsbilledeVielse

Når man skal giftes er man som regel i god tid med planlægningen.

Også hvad kirken angår er det en god idé at henvende sig til kirke­kontoret i god tid.

For at blive gift skal man have en prøvelsesattest. Den udfærdiges af bopælskommunen efter man med NemId på www.borger.dk  har indleveret "ægteskabserklæring”. Prøvelsesattesten er kun gyldig i fire måneder fra udstedel­ses­datoen.

Attesten skal afleveres til kirkekontoret.

Vielsen skal bevidnes af to vidner. Vidnernes navne og adresser skal ligeledes afleveres til kirkekontoret.

Man er altid velkommen til - efter handlingen - at gå ind i kirken igen og tage alle de billeder man har lyst til, dog skal der tages forbehold for evt. andre handlinger samme dag.

Kirkelig velsignelse

Selvom man allerede er blevet gift på rådhuset, kan man godt ønske at højtideligholde sit ægteskab i kirken.

Lidt forenklet kan man sige, at man i kirken får den del af en kirkelig vielse, som borgmesteren ikke kan bidrage med, nemlig Guds velsignelse.

Der kan være mange forskellige grunde til at ønske en kirkelig velsignelse af sit ægteskab. Man er altid velkommen til at tale med præsten om sine spørgsmål og tanker i den forbindelse.

Den kirkelige velsignelse har, i modsætning til en kirkelig vielse intet juridisk/borgerligt indhold. Det er derfor ikke nødvendigt med en prøvelsesattest. Til gengæld skal man forevise en borgerlig vielsesattest.

<< November 2017 >>